Endava je IT kompanija sa sedištem u Velikoj Britaniji, sa kancelarijama u SAD, Nemačkoj, Moldaviji, Makedoniji, Rumuniji i, od juna 2015, Srbiji. Na naše IT tržište, Endava je ušla kroz spajanje sa kompanijom PSTech, koja je u Beogradu osnovana 1996. godine. Endava je svoj biznis počela da razvija 2000. godine, kada je započela saradnju sa renomiranim klijentima iz IT sveta, iz finansijskog i bankarskog sektora i drugima. Od ukupno 2.700 zaposlenih, na lokaciji u Beogradu radi oko 370 ljudi, takođe sa renomiranim klijentima, poput Cisco, Plantronics, Adobe, Sony Mobile, Heat i dr. Naši timovi su ključni deo klijentskih, i rade na razvoju proizvoda koje koriste, ili će tek koristiti, milioni ljudi širom sveta.

Naša kompanija već dugi niz godina ima program prakse, koji podrazumeva kako obuku studenata i CLUJ_Training_020diplomaca, tako i njihov direktan rad na projektima u našim timovima tokom trajanja prakse, s krajnjim ciljem zapošljavanja tih mladih ljudi. Naše iskustvo nam govori da je investiranje u najtalentovanije od višestruke važnosti za uspeh naše kompanije i naše praktikante u skladu sa takvim stavom i biramo. Želimo da izaberemo najbolje, i to nam uglavnom i polazi za rukom, te preko 90% praktikanata zapravo ostaje na ugovoru o radu nakon završene prakse, a procenat zaposlenih koji su u našoj firmi bili nekada praktikanti, a sada su inženjeri različitih profila, je između 40 i 50%.

Proces selekcije praktikanata je veoma sličan selekciji kandidata za posao, i svi prolaze i tehničku i HR evaluaciju, pa smo tako sigurni da smo izabrali kandidata koji je najbolji za otvorenu poziciju. Praktikanti prolaze kroz niz obuka na njihovom putu do konačnog zaposlenja, uključujući tehničke obuke, softskills, praćenje rada mentora na projektima, direktna komunikacija sa klijentom, i dr.

_R4A6193Praktikanti imaju veliku autonomiju tokom rada, prostor da uče i greše, a sve pod budnim okom mentora koji je uvek tu da im pomogne kada naiđu na problem koji ne mogu da reše. Biće nam zadovoljstvo da, sada sa međunarodnim iskustvom koje je donelo spajanje sa kompanijom Endava, nastavimo da radimo i u narednim godinama na dovođenju većeg broja praktikanata i uključivanju njih u sve zanimljivije i izazovnije projekte.