11Danas je u hotelu “Balašević” održana Vll sednica Nadzornog odbora Sektora ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma na kojoj se raspravljalo o trenutnom stanju i tekućim problemima u ovoj privrednoj grani

Na Sednici je konstatovano da su na inicijativu UPS ukinute firmarine, takse za reklamne panoe, kao i zatvaranje lokala u slučaju neizdavanja fiskalnih računa, a od 2013. godine se uvode i ograničenja za iznose muzičkog dinara koji se naplaćuje ugostiteljima. Zahvaljujući ovim izmenama očekuje se mali napredak u poboljšanju uslova poslovanja u grani ugostiteljstva, ali je neophodno i dalje raditi na izmenama propisa koji će doprineti razvoju grane ugostiteljstva u Srbiji, proširenju kapaciteta postojećih i otvaranju novih ugostiteljskih objekata, a samim tim i većem broju radnih mesta.
Na sastanku su se razmatrale i mogućnosti povezivanja sa DEHOGA – udruženjem hotelijerstva i ugostiteljstva u Nemačkoj, a u okviru potpisanog sporazuma Unije poslodavaca Srbije i BWA – najvećeg privrednog udruženja u Nemačkoj. Domaći hotelijeri i ugostitelji, kao i predstavnici turističkih agencija iskazali su veliko interesovanje za saradnju sa nemačkim partnerima, posebno u oblasti realizacije strateških partnerstava i prenošenja menadžerskih iskustava.