11U sedištu Unije poslodavaca Srbije, 22. oktobra 2014. godine sa početkom u 11 časova, održaće se okrugli sto na kom će biti predstavljene preporuke za izmene i dopune Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova.

Okrugli sto je deo projekta Socijalni partneri zajedno za izmene i dopune Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova u svetlu izmene radnog zakonodavstva, koji realizuje Udruženje građana Inicijativa za razvoj i saradnju, uz finansijsku podršku Solidar Suisse/Swiss Labour Assistance (SLA) – Kancelarija u Srbiji, a u partnerstvu sa Ujedinjenim granskim sindikatima „Nezavisnost“, Savezom samostalnih sindikata Srbije, Unijom poslodavaca Srbije i uz podršku Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije i Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Cilj ovog skupa jeste da partnerske organizacije predstave preporuke za izmene i dopune Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova, kao i da se konstruktivnom diskusijom podstakne iznošenje dodatnih predloga za izmene i dopune Zakona, uključujući i smernice ka unapređenju oblasti mirnog rešavanja radnih sprova.

Učesnici:

-Predstavnici Inicijative za razvoj i saradnju
-Predstavnici Solidar SUISSE
-Predstavnici Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost”, Saveza samostalnih sindikata Srbije, Unije poslodavaca Srbije
-Predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
-Predstavnici Ministarstva pravde
-Predstavnici Agencije za mirno rešavanje radnih sporova
-Eksperti u oblasti radnog prava
-Predstavnici međunarodnih organizacija
-Predstavnici nevladinih organizacija