Unija poslodavaca Srbije Vas poziva na Okrugli sto čiji će fokus biti inicijativa za ukidanje zabrane prodaje alkoholnih pića posle 22 časa inicijativa za ukidanje zabrane točenja alkoholnih pića tokom sportskih manifestacija.

Unija poslodavaca Srbije pokrenula je Inicijativu za ukidanje zabrane prodaje alkoholnih pića posle 22.00 sati kao i Inicijativu za ukidanje zabrane točenja alkoholnih pića tokom sportskih manifestacija. Odlukom o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda (»Službeni list grada Beograda« br 31/13) propisana je zabrana prodaje alkoholnih pića u trgovinskim objektima u vremenu od 22 sata do 06 sati, te obaveza stavljanja u trgovinskom objektu na vidnom mestu upozorenja o zabrani prodaje alkoholnih pića, vrši se ograničenje slobode preduzetništva, odnosno trgovine, što se prema članu 83. Ustava može propisati samo zakonom. Obzirom na to da Odluka nije u skladu sa ustavom, a i da propisana zabrana prodaje alkoholnih pića posle 22 sati kao i zabrana točenja alkoholnih pića tokom sportskih manifestacija nije dovela do smanjenja stope kriminala i nereda tokom spoprtskih manifestacija Unija poslodavaca Srbije održaće Okrugli sto na kom će se raspravljati o navedenim inicijativama.

Učesnici Okruglog stola će biti predstavnici:
Sektora trgovine UPS,
Sektora ugostiteljstva i Grada Beograda.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da uzmete učešće na Okruglom stolu 20. oktobra 2015. godine, u 12.00 časova u gradskoj Skupštini, Trg Nikole Pašića 6, Beograd.

Prijavite učešće mejlom info@poslodavci.rs ili telefonom 011/3160 248 najkasnije do 17.10.2015. godine, kontakt osoba je Božana Knežević.[/vc_column_text]