11Unija poslodavaca Srbije sprovodi istraživanje o uslovima poslovanja i merama potrebnim za razvoj preduzeća u tri oblasti – industriji tekstila i kože i obuće, industriji hemije i nemetala, kao i u industriji informacionih tehnologija i telekomunikacija.

Cilj ovog istraživanja je da se kroz prikupljena mišljenja vlasnika i direktora firmi iz ovih sektora ukaže na potencijale ovih privrednih grana, identifikuju problemi u poslovanju koji koče razvoj firmi i sastavi predlog mera neophodnih za pospešivanje njihovog razvoja

Unija poslodavca Srbije će na osnovu rezultata ovog istraživanja održati regionalne konferencija sa menadžerima kompanija, radi utvrđivanja konačnog predloga mera. Problemi i mere za razvoj ovih grana će potom biti upućene Vladi Srbije, Narodnoj skupšini, svim parlamentarnim strankama, medijima, široj i stručnoj javnosti. Planirane su i zajedničke konferencije sa predstavnicima nadležnih ministarstava u Vladi Republike Srbije na kojima će biti prezentovani rezultati ovog istraživanja i predstavljene mere za razvoj koje ste vi kao privrednici predložili

Anketiranje preduzeća se vrši putem on-line upitnika za koji je potrebno izdvojiti do 15 minuta Vašeg vremena. Upitnicima možete pristupiti putem sledećih internet adresa:
Hemija i nemetali – https://www.surveymonkey.com/s/ups-2013-hinm
IT i telekomunikacije – https://www.surveymonkey.com/s/ups-2013-ittcom
Tekstil, koža i obuća – https://www.surveymonkey.com/s/ups-2013-tx

Samo inicijativa iz privrede može da preokrene situaciju u privredi i zato želimo da zajedno sa Vama izađemo pred izvršnu i zakonodavnu vlast u Srbiji i jasno im stavimo do znanja šta privreda traži, kako bi popravili uslove poslovanja i povećali prihode u navedenim granama.