11U Beogradu će se danas, u organizaciji Udruženja priređivača igara na sreću – JAKTA, a u okviru Gaming Expo Belgrade na Beogradskom sajmu održati IV po redu Međunarodni forum regulatora, investitora i predstavnika industrije igara na sreću koji će na jednom mestu okupiti vrhunske stručnjake i predstavnike državnih institucija zaduženih za kontrolu i regulisanje igara na sreću.

Cilj održavanja Foruma je prezentovanje evropskih modela za odgovorno priređivanje igara na sreću i sistema za računovodstvenu i tehničku kontrolu priređivača igara na sreću od strane države. Eksperti iz EU, Rusije, zemalja Balkana i Srbije su pripremili pregled najnovijih tehničkih dostignuća i proizvoda kako bi se regulatori državnih institucija iz Srbije i preko 15 zemalja Evrope i sveta upoznali sa istim.
Skupu će prisustvovati inženjeri 4 svetske laboratorije za ispitivanje opreme za igre na sreću iz Amerike, Španije, Holandije i Slovenije, ali i predstavnici vodećih domaćih priređivača igara na sreću i udruženja iz zemalja u okruženju, kao i menadžeri vodećih evropskih proizvođača opreme.

Svoje prisustvo na skupu su potvrdili i čelni ljudi Poreske uprave Srbije i Uprave za sprečavanje pranja novca, koji će zajedno sa vodećim stručnjacima iz Uprave za igre na sreću Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Slovenije, Federacije BiH, Makedonije i dr. razmeniti iskustva i znanja.

Rezultat održavanja IV Međunarodnog foruma priređivača igara na sreću treba da bude da se kroz što veću razmenu informacija i praktičnih primera dobre prakse omogući lakši i kvalitetniji rad i institucijama i priređivačima. Ovi primeri će unaprediti budući rad, poboljšati borbu protiv sivog tržišta i stvoriti jednake uslove za rad ozbiljnim kompanijama koje posluju u legalnim tokovima.