Ministar spoljnih poslova Bugarske, njegova ekselencija Daniel Mitov sastao se u Sofiji sa predsednikom UPS, Nebojšom Atanackovićem i sa direktorom UPS Slavenkom Grgurevićem kao i sa realiztorom projekta Radojicom Mojsijevim. Povod za ovaj sastanak bio je uspešno završen projekat „Tvoj biznis trebaEvropi“.

Ovom prilikom, njegova ekselencija Daniel Mitov,koji je bio strateški koordinator celog projekta vrol rekao je da je to najbolje ocenjen projekat koji je bugarska Vlada finansirala u poslednjih nekoliko godina (finansirala je projekte u Vijetnamu i zemljama jugoistočne Evrope). Projekat „Tvoj biznis treba Evropi“ finansiran je od strane bugarske Vlade sa 30.000 evra, a ovom prilikom najavljeno je da će se krenuti u drugi projekat koji se nastavlja na prethodni čiji je cilj formiranje klastera koji bi omogućio razvoj prerade i prodaje proizvoda na jugoistoku Srbije.

S obzirom na to da Bugarska predsedava Savetom za razvoj Jugoistočne Evrope, u junu 2016. godine,
u Sofiji, biće organizovana konferencija šefova država i vlada jugoistočne Evrope i ovaj projekat koji je proizvod direktne saradnje bugarske Vlade i Unije poslodavaca Srbije biće prezentovan kao demonstrativni projekat za razvoj malog i srednjegpreduzetništva na prostoru Jugoistočne Evrope.IMG_20151130_111749