U okviru projekta  ”Danube@Work”, danas je održana konferencija pod nazivom ’’Dostojanstven rad u eri digitalizacije’’.

Glavni ciljevi projekta ”Danube@Work” su jačanje svesti o izazovima koje donosi digitalizacija rada i pronalaženje adekvatnih rešenja na nacionalnom nivou. Unija poslodavaca Srbije kao socijalni partner sindikatima na ovom projektu, daje svoj doprinos u postizanju pravednih i dostojanstvenih uslova života i rada na teritoriji Republike Srbije.

Pozdravnu reč prisutnima, uputili su  Ljubisav Orbović, predsednik SSSS, Zoran Stojiljković, predsednik UGS NEZAVISNOST, Marie Hejnys, ÖGB,  Austrija.

Panelisti na temu ’’Digitalizacija, tehnološki napredak i promene na tržištu’’, bili su  Dragana Kralj, načelnica, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Claus Larsen-Jensen, direktor Foruma za međunarodnu saradnju iz Danske.

Učesnici u drugom delu konferencije na temu ’’ Uticaj digitalizacije na sektore u Srbiji’’,  bili su,  Saša Stojanović, pomoćnik ministra, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Dragan Grgurević, državni sekretar, Ministarstvo privrede, Ljiljana Pavlović, direktorka sektora za članstvo i lokalne kancelarije UPS.

O zaštiti dostojanstvenog rada u fleksibilnim oblicima zapošljavanja, govorili su Branka Anđelković, Centar za istraživanje javnih politika, Martina Schneller, ProGe, Austrija, Čedanka Andrić, UGS NEZAVISNOST, Slobodan Lalović, SSSS.