11U Kragujevcu, 10. maja 2014. godine osnovan je Sektor preventivnog inženjeringa Unije poslodavaca Srbije, koji okuplja kompanije koje se bave poslovima bezbednosti i zdravlja na radu, zaštite od požara i zaštite životne sredine.

Kao predstavnici novoosnovanog Sektora izabrani su Jovan Canić iz firme „NISABO DOO” iz Beograda kao predsednik skupštine, Nebojša Miletić, vlasnik firme „JOB DOO“ iz Beograda kao predsednik Nadzornog odbora, Tomović Dragoslav iz firme „Tomović com“ iz Kragujevca i Stojilković Petar iz „Agencije VIP“ iz Leskovca kao potpredsednici Nadzornog odbora.

Sektor će se baviti zastupanjem interesa poslodavca kroz stvaranje održivog razvoja sistema bezbednosti i zdravlja na radu, zaštite od požara i zaštite životne sredine. Kao takav, davaće kontinuirani doprinos razvoju struke i kvaliteta usluga iz oblasti preventivnog inženjeringa i implementaciji preventivnog inženjeringa kao važnog i neizbežnog elementa u svim strukturama i oblasti rada. Sektor će sprovoditi aktivnosti na unapređenju rada licenciranih firmi, kroz učestvovanje u donošenju Zakona i podzakonskih propisa, organizovanje stručnih obuka, kako za članove udruženja u cilju stvaranja visokih kompetencija kod pružaoca usluga, tako i za sve zainteresovane poslodavce u cilju podizanja svesti da te kompetencije prepoznaju.

Sledeća aktivnost sektora će biti analiza primene propisa u Srbiji iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.