11Republika Srbija je teško pogođena velikom količinom kišnih padavina koje nikada ranije nisu zabeležene i koje su izazvale katastrofalne poplave širom Srbije. Vlada je proglasila vanrednu situaciju na celoj teritoriji Srbije i celokupna zajednica ulaže sve napore da sačuva pre svega živote, ali takođe i sistem električne energije, privredu i imovinu.

Na žalost, do sada ima 17 žrtava, više od 25 hiljada ljudi je evakuisano, dve međunarodne reke – Sava i Dunav i dalje prete daljim poplavama a preti i opasnost od klizišta i zaraza. Mnogi mostovi su srušeni, mnogi putevi su u prekidu a telefonske linije su van funkcije u mnogim mestima. U takvim neočekivanim okolnostima sva preduzeća su stavljena pred ozbiljan test izdržljivosti i opstanka i niko u ovom trenutku ne može da proceni koliko će preduzeća biti prisiljeno da obustavi rad i koliko će radnih mesta biti izgubljeno.

Mnoge zemlje, organizacije i pojedinci su već ponudili pomoć Srbiji i stanovnici Srbije su zahvalni. Unija poslodavaca Srbije takođe želi da pomogne u podizanju svesti povodom ove nezabeležene prirodne katastrofe.

Ovim putem apelujemo na sve pojedince i preduzeća da pruže podršku i pomognu Republici Srbiji da se izbori sa nedaćama. Više informacija je dostupno na internet stranicama
Vlade Republike Srbije OVDE ili
Ministarstva spoljnih poslova OVDE.

Unija poslodavaca Srbije je zahvaljna svim ljudima dobre volje.