11Poštovani članovi,

Unija poslodavaca Srbije u saradnji sa US AID projektom za bolje uslove poslovanja uključena je u pokretanje predloga za sveobuhvatnu reformu inspekcija.
Molimo vas ovim putem da nam dostavite sve konkretne primedbe koje imate na rad onih inspekcijskih organa koji vrše različite kontrole u vašim preduzećima i da ukažete na sve nepravilnosti, nelogičnosti, nejasnoće, prekoračenja ovlašćenja, kao i na sve procedure koje mogu da budu jednostavnije i jeftinije.
Pored svake primedbe ili predloga navedite na rad koje konkretne inspekcije (inspekcijskog organa) se odnosi, kao i na osnovu kog Zakona (ili drugog propisa) je potrebno načiniti korekcije. Ukoliko niste upućeni koji je to konkretno propis, opišite nam detaljno problem koji imate, pa će pravne službe Unije poslodavaca Srbije, pronaći dati propis.

Cilj ovog prikupljanja podataka je da se napravi sveobuhvatan popis svih propisa koje treba menjati, kako bi se utvrdila tačna ovlašćenja inspekcijskih organa prilikom njihovog rada na terenu i ukunuli oni propisi koji stvaraju nepotrebne troškove privredi.

Molimo vas da ovom posvetite malo vašeg dragocenog vremena, jer će sve skupljene primedbe i predlozi biti upućeni budućoj Vladi Republike Srbije i nadležnim institucijama i zahtevane hitne promene. Bez vašeg uključivanja nećemo biti u mogućnosti da saznamo šta je ono što vam stvara najveće teškoće prilikom inspekcijskih kontrola.

Sve svoje primedbe, predloge možete poslati na E-mail: m.radovic@poslodavci.rs i dragoljub.rajic@poslodavci.rs

Ostale informacije na tel. 011/3160248