11Prvi poslovni forum u u Srbiji namenjen porodičnim firmama: PORODIČNE FIRME – STUB RAZVOJA EKONOMIJE, održava se 9.aprila u hotelu Hyatt u Beogradu u organizaciji kompanije Chapter 4 PR, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Vip mobile.

Forum je planiran da ukaže na specifične probleme porodičnih firmi koje čine veliku većinu u strukturi ukupne privrede, da skrene pažnju na ključne izazove od kojih zavise opstanak i budućnost tih firmi, da predstavnicima porodičnih firmi učini dostupnim predloge i mogućnosti za prevazilaženje problema i povećanje šansi za dugoročnu održivost.

Na Poslovnom forumu očekuje se učešće više od 200 najvažnijih privrednika, osnivača i vlasnika privrednih subjekata, vlasnika poznatih porodičnih firmi iz širom Srbije, načelnika i predstavnika opština, strukovnih udruženja i veliki broj medija.

Da porodične firme zaista čine jedan od ključnih temelja svetske ekonomije govore i podaci da u najrazvijenijim zemljama ostvaruju više od 50% BND-a, stvaraju više od 60% zaposlenosti i otvaraju 75% novih radnih mesta. Iako je u industrijskim zemljama 70 posto firmi u rukama porodica, ujedno 70 odsto tih porodičnih firmi ne preživi transfer iz prve u drugu generaciju, dok 95 odsto porodičnih firmi ne nadživi treću generaciju. To je često posledica nedostatka pripreme narednih generacija da savladaju zahtjeve proširenog poslovanja, prepoznaju sve jake strane svoje firme, a slabosti otklone u najboljoj mjeri.

Učesnici poslovnog foruma će dobiti dodatne savete na koji način se rešavaju problemi generacijske tranzicije, vrši selekcija odabira kadrova i naslednika, privlače investitori, te savladavaju izazovi koji stoje pred porodičnim firmama u periodu krize i recesije.

U prilogu možete pronaći program foruma i prijavni formular. Kotizacija uključuje učešće na svim predavanjima, osveženje na pauzama, organizovan ručak u hotelu Hyatt i mogućnost aktivnog učešća kroz postavljanje pitanja predavačima i panelistima. Za članove Unije poslodavaca Srbije obezbeđen je popust od 30%.

Za dodatna pitanja kontaktirajte organizatore na porodicnefirme@chapter4.at ili na telefon 011 3862 560. Više informacija o poslovnom forumu možete pronaći i na www.porodicnefirme.rs

Prijavni formular
Poslovni forum – Porodicne firme – Agenda