Ovom prilikom predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković istakao je da su se potpisivanjem Memoranduma o zajedničkoj saradnji poslodavačke organizacije obavezale da će sarađivati na različite načine i istakao zadovoljstvo što je u situaciji da potpiše jedan tako važan i koristan dokument za privredu Srbije.

On je istakao da je do zbližavanja Asocijacije poslodavačkih saveza i udruženja Republike Slovačke i Unije poslodavaca Srbije došlo zahvaljujući međudržavnom projektu čiji je rukovodilac u Srbiji Valeria Kubalova. Ova saradnja je značajna pre svega zbog formiranja Srpsko-Slovačkog poslovnog kluba, koji će formirati Asocijacija i Unija poslodavaca Srbije.

Branislav Masar, izvršni direktor Asocijacije poslodavačkih saveza i udruženja Republike Slovačke preneo pozdrave predsednika Asocijacije iskazujući radost što je potpisan Memorandum, jer će obezbediti dobru saradnju i šanse za privredni napredak obe države. On je rekao da ovo neće biti nikakva formalnost nego da će dve organizacije svojim aktivnostima doprineti da saradnja bude što uspešnija.

On je napomenuo da su dve uloge poslodavačkih organizacija ključne:
Srpsko-slovački poslovni klub, koji će spojiti poslodavce i naše organizacije na putu unapređenja privrede i omogućiti otvaranje novih radnih mesta.
Uža saradnja između naših saveza i ogranaka, jer sa slovačke strane postoji veliki prostor za saradnju sa Srbijom.

Gospodin Branislav Masar je istakao da je ubeđen da će ova istorijska šansa biti iskorišćena na pravi način i da će unaprediti odnose između dve zemlje.

Memorandum o razumevanju i saradnji preuzmite ovde.