„Tri noseća stuba preduzetničkog razvoja su ciljevi, znanja i veštine i tim.“ – ocenila je Nataša Pavlović Bujas na jednom od predavanja u okviru akcije „Karavan znanja“ koju su, od 19. do 22. maja, organizovali evropski online DOBA fakultet za primenjene poslovne i društvene studije i agencija Blumen group.

Serijom besplatnih predavanja o ključnim trendovima savremenog poslovanja, kojima je prisustvovalo više od 200 učesnika, organizatori su želeli da preduzetnicima u Nišu, Kragujevcu, Jagodini, Subotici i Novom Sadu pomognu da se što bolje pozicioniraju na tržištu.
O tome kako opstati i biti uspešan u uslovima nestabilnog tržišta, govorili su predavači sa više od 20 godina iskustva u preduzetništvu – Peđa Ašanin Gole prof. na predmetima Socijalni marketing i Strateško planiranje i Nataša Pavlović Bujas osnivač i direktor agencije Blumen group – sertifikovani konsultant Nacionalne agencije za regionalni razvoj, i konsultant Evropske banke za obnovu i razvoj na SBS projektu (Small Business Support – podrška malim preduzećima).

„Akciju smo pokrenuli kako bismo preduzetnike, i one koji to žele da budu, upoznali sa neophodnim znanjima i veštinama, ali i sa problemima koji ih očekuju na putu do konkurentnog i uspešnog biznisa“ – rekla je Nataša Pavlović Bujas.

Prema rečima profesora Peđe Ašanina, novac nije najveći problem prilikom osnivanja preduzeća, već nedostatak specifičnih kompetencija.- „Kad neko završi fakultet, već ima zastarelo znanje. U vremenu enormne revolucije informatičkih tehnologija fluid znanja je mnogo brži i zato je celoživotno učenje postalo trend u svetu. Prednost onlajn studiranja je u tome što ne morate napustiti posao, već vreme studiranja prilagođavate svom vremenu.

Akcija „Karavan znanja“, organizovana uz podršku Unije poslodavaca Srbije, u svim gradovima je naišla na odličan odziv, ne samo preduzetnika, već i zaposlenih u javnom sektoru, kao i mladih koji žele da nastave sa edukacijom i profesionalnim usavršavanjem.„Živimo u vremenu u kome se svake godine globalno znanje udvostručuje! Prilagodite se! „Peđa Ašanin Gole