Sektora za igre na sreću Unije poslodavaca Srbije i Udruženja priređivača igara na sreću, ovlašćenih servisera i proizvođača opreme za igre na sreću JAKTA su organizovali ovu interdisciplinarnu konferenciju na kojoj je učestvovalo je preko 50 naučnih istražvača, predstavnika zakonodavnih i regulatornih tela, predstavnika nevladinog sektora, javnih, zdravstvenih, sportskih, prosvetnih i medijskih ustanova i predstavnika industrije igara na sreću. Konferenija je obuhvatila 10 predavanja i radova koji su predstavili dostignuća, praktične primere i iskustva kao i stavove iz oblasti socijane medicine, psihologije, psihijatrije, politike, prava i zakonodavstava, igara na sreću – a sva usmerena ka društvenoj odgovornosti kada su igre na sreću u pitanju.

 

Na konferenciji su prezentovani:

  • Brošura ‘’Društvena odgovornost u igrama na sreću’’ evropske federacije EUROMAT- g.dja Mirjana Aćimović, predsednik udruženja JAKTA, predsednik Komiteta za odgovorno priređivanje igara na sreću federacije EUROMAT i predsednik UO Sektora za igre na seću Unije poslodavaca Srbije. Ova publikacija je izveštaj industrije širom Evrope o praktičnim primenama zaštite igrača primenom javne politike odgovornog priredjivanja igara na sreću.
  • Projekat “Nacionalno istraživanje o stilovima života stanovništva Srbije 2014. godine – korišćenje psihoaktivnih supstanci i igre na sreću” –

g.dja Biljana Kilibarda, specijalista socijalne medicine u Institutu Dr Milan Jovanović   BATUT

  • Knjiga “Zavisnost od interneta i video igara” Ivice Mladenovića i Dr. Gorana Lažetića
  • Iskustva javnih zdravstvenih institucija kao i stavovi i politike regulisanja igara na sreću
  • Primeri pozitivne prakse priredjivača igara na sreću i neophodnost saradnje i povezanih i koordinisanih akcija u prevenciji i edukaciji.