mladdeovacPredsednik Unije poslodavaca Srbije, Nebojša Atanacković, sastao se sa predsednikom Privremenog organa GO Mladenovac, Vladanom Glišićem kako bi razmotrili mogućnosti saradnje između UPS i ove opštine.

Nebojša Atanacković je ovom prilikom istakao značaj formiranja socijalno-ekonomskog saveta u rubnim opštinama Beograda poput Mladenovca, Obrenovca i Lazarevca, jer te opštine imaju specifične ekonomske probleme koji se veoma razlikuju od onih u recimo opštinama poput Vračara, Novog Beograda ili Voždovca. On je rekao da je veoma važno za početak krenuti od stvaranja boljih uslova za one privrednike koji već postoje u Mladenovcu i na taj način podstaći zapošljavanje u sektoru MSP.

Gospodin Vladan Glišić je rekao da se privreda Mladenovac nalazi u izuzetno teškoj ekonomskoj situaciji, koja je posledica neuspelih privatizacija, sa velikim brojem nezaposlenih. Međutim, Glišić je dodao da se u okviru svojih mogućnosti zalaže za stvaranje što boljih uslova za oporavak privrede, povoljnu klimu za nove investicije, jer su privrednici motor grada, te da će se u predstojećem periodu nakon sveobuhvatne analize ekonomske situacije poslodavcima ponuditi povoljne uslovi za investiranje u ovoj opštini koja je nedavno dobila status banje.