Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na Konferenciju Uključivanje mladih na tržište rada-Modeli stručnih praksi” koja će se održati  u petak 18. novembra u Hotelu Crowne Plaza  sa početkom u 14:00 časova.

Dvočasovna diskusija biće posvećena temi i problemu uključenosti mladih na tržište rada, promociji stručne prakse kao dobre šanse i za mlade, koji dobijaju priliku da naučena teorijska znanja primene u realnom poslovnom okruženju, i za poslodavce koji imaju priliku da dobiju nove mlade saradnike i unaprede svoje poslovanje.

Na Konferenciji će se predstaviti različiti modeli uspostavljanja saradnje između poslodavaca i mladih kao i dobra praksa društveno odgovornih kompanija koje organizuju stručnu praksu za mlade. Takođe, predstaviće se rezultati istraživanja Unije poslodavaca Srbije koje je za cilj imalo da prepozna sve ključne izazove u organizovanju prakse za mlade koje je sprovedeno i kod poslodavaca i kod mladih.

U sklopu projekta „Praksa moja šansa“, koju realizuje Unija poslodavaca Srbije uz podršku SOLIDAR Swiss Labour Assistance-SLA pripremljen je “Vodič za stručnu praksu” u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje koja poslodavcima daje jasne instrukcije oko angažovanja praktikanata i otvorena je  i berza praksi koja se promoviše na Facebook stranici i koja daje mogućnost poslodavcima da besplatno oglašavaju pozive za praksu.

Budući da se ova tema tiče svih nas, nadamo se da ćete nas obradovati svojim dolaskom i da ćemo svi uživati u živoj diskusiji.

Molimo Vas da svoje učešće potvrdite putem telefona  011 3160 248, kontakt osoba je Aleksandra Kovačević ili e-mailom a.kovacevic@poslodavci.rs najkasnije do 15.11.2016. godine.

08-08-1