11Unija poslodavaca Srbije je zajedno sa Upravom za bezbednost i zdravlje na radu, Inspektoratom za rad i reprezentativnim sindikatima UGS Nezavisnost i Samostalnim sindikatom Srbije bila izlagač na sajmu posvećenom bezbednosti i zdravlju na radu 112 EXPO.

Unija poslodavaca Srbije je prvog dana sajma organizovala panel diskusiju na temu Sredstva i oprema za ličnu zaštitu. Pored predstavnika UPS, predsednika Nebojše Atanackovića i profesora Zorana Punoševca, na panelu su govrili i Vera Božić Trefalt, direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, Anđelina Zebić, rukovodilac odeljenja za hemijske tehnologije Instituta za standardizaciju Srbije i Marina Donić takođe iz Instituta za standardizaciju Srbije, Milica Jovčić iz Akreditacionog tela Srbije, Zoran Đorđević glavni menadžer veleprodaje iz kompanije Tigar, Silvana Pavić, glavni inženjer ZOP Elektromreža Srbije, Radiša Veljković, direktor Fabrike zaštitnih sredstava Trayal korporacije i Vladimir Tustić iz Alba.

Predstavnici UPS su prisustvovali i okruglom stolu koji je organizovao UGS „Nezavisnost“ drugog dana sajma. Profesor dr Zpran Punoševac je tom prilikom govorio o ulozi UPS u definisanju i implementaciji Strategije i Akcionog plana bezbednosti i zdravlja na radu RS. UPS je tog dana imala predstavnike i na temi Bezbednost i zdravlje na radu u sistemu korporativne bezbednosti bila je tema kojom su se, u sklopu tematske celine Bezbedno i zdravo radno mesto, a na temelju vlastitih iskustava, praktičnih i normativnih rešenja, bavile poznate srpske i kompanije sa stranim kapitalom.

Trećeg dana sajma Unija poslodavaca Srbije je učestvovala na seminaru Osiguranje od povreda na radu i profesionalnih oboljenja koji je organizovala Uprava za bezbednost i zdravlje na radu.

Predstavnici UPS su prisustvovali i smeninaru koji je organizovala Uprava za bezbednost i zdravlje na radu sa Agencija za hemikalije poslednjeg dana sajma, a koji je bio posvećen klasifikaciji, pakovanju i obeležavanju hemikalija sa posebnim osvrtom na novi GHS sistem obeležavanja i nove Pravilnike.