Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv, organizovali su u Beogradu, dana, 9. decembra 2015. godine, Šestu međunarodnu konferenciju o društveno odgovornom poslovanju (CSR Forum).

 

Ova manifestacija je održana pod sloganom Let’s #CelebrateCSR!, sa idejom da se istaknu primeri dobre prakse, oda priznanje za angažovanje u ovoj oblasti, te podstakne na širu društvenu akciju kroz obnovu zaveta ka društveno odgovornom poslovanju. Na Konferenciji je promovisan evropski CSR Manifesto, kao svojevrstan odgovor CSR zajednice, na sve veću potrebu za saradnjom na rešavanju ključnih društvenih izazova.

CSR Forum je okupio oko 350 učesnika – predstavnika poslovnog i civilnog sektora, biznis lidera u različitim oblastima društveno odgovornog poslovanja, predstavnika relevantnih državnih institucija, predstavnika organizacija i socijalnih preduzeća, studenata završnih godina zainteresovanih da saznaju više o ovoj oblasti i drugih zainteresovanih strana.

U oviru Panel diskusije CSR u malim i srednjim preduzećima, istina ili mit, učestvovala je i predstavnica Unije poslodavaca Srbije, Svetlana Budimčević, koja je prisutne upoznala sa aktivnostima Unije kao drušveno odgovorne organizacije, kao i Projektom CSR for All, finansiranom od strane EU, koji se zajednički sprovodi sa poslodavačkim organizacijama Turske i zemalja regona i Međunarodnom organizacijom poslodavaca (IOE), sa ciljem podizanja svesti i izgradnje kapaciteta organizacija poslodavaca u Jugoistočnoj Evropi o društveno odgovornom poslovanju i izveštavanju o održivom poslovanju (ne-finansijskom izveštavanju). U toku Panela, učesnici su pokazali veliko interesovanje za rezultate Studije o društveno odgovorno poslovanju u RS, izrađene u okviru ovog projekta.