img_sflcwca5upzvuca23978ucan9qm4hca5vhwnica6uohircazctxo2cakilf8gcah5ali4ca39ozlycasw4lzjca4tlflfcaxpcu4tcas5qraecaivx4prcayvfgyzca9k9sgncasqr9f2cacba9ckGoran Kovačević, predsednik Sektora trgovine Unije poslodavaca Srbije održao je sastanak sa predstavnicima Udruženja trgovaca Srbije, Udruženja trgovaca Subotice i Društvom trgovaca Novi Sad povodom Vladine uredbe o ograničenju marži.

Samostalne i male trgovinske radnje našle su se pod najjačim udarom Vladine uredbe o ograničavanju marži na osnovne životne namirnice, pošto ove namirnice zajedno sa cigaretama kod njih čine više od 70 odsto ukupnog prometa. Zbog toga preti opasnost da se u narednim mesecima drastično poveća broj zatvorenih radnji i hiljade zaposlenih u njima ostane bez posla.

Na sastanku je postignuta saglasnost da Unija poslodavaca Srbije zajedno sa ova tri udruženja trgovaca pokrene aktivnosti kojima će prevazići zajedničke probleme sa kojima se susreću.

Dogovoreno je da se pokrene peticija za ukidanje Vladine uredbe o ograničenju marži kao i da se organizuje konferencija za štampu na kojoj će se javnosti predočiti stvarna visina marži.