img_logo_wimProjekat „Uključivanje radnika radi boljeg i održivog upravljanja preduzećima“ (skraćeno WIM – Workers in management for sustainable management) je sproveden sa ciljem jačanja bipartitnog socijalnog dijaloga kroz promovisanje EU legislative o uključivanju zaposlenih u upravljanju preduzećima, edukaciju socijalnih partnera i ostalih aktera na nivou kompanija u zemljama-učesnicama i povećanju svesti i razumevanja trenutne situacije u oblasti socijalnog dijaloga na nivou preduzeća.

WIM je sproveden tokom 2013. godine od strane poslodavačkih organizacija Slovenije (ZDS), Crne Gore (UPCG), Makedonije (Businessmacedonia) i Srbije (UPS), u saradnji sa socijalnim partnerima iz svake od zemalja – Savezom samostalnih sindikata Slovenije (ZSSS), Savezom sindikata Crne Gore (SSCG), Savezom sindikata Makedonije (SSM) i Ujedinjenim granskim sindikatima „Nezavisnost“ iz Srbije.

Aktivnosti su uključivale istraživanje o trenutnom stanju u oblasti socijalnog dijaloga na nivou preduzeća i modelima uključenosti zaposlenih u procese odlučivanja, kao i predstavljanje slovenačkih iskustava u ovoj oblasti.

Rezultati projekta:
Istraživanje o uključenosti zaposlenih u procese upravljanja (Srbija)
Komparativno istraživanje o uključenosti zaposlenih u procese upravljanja (ENG)
Nacionalni i evropski socijalni dijalog (SER)

 


Partneri na projektu:

img_zds_logo img_bcm-logo

 

 

 

img_upcg_logo_mne

 

 

 

 

 


img_eu-flagUključivanje radnika radi boljeg i održivog upravljanja preduzećima