Svečanom dodelom sertifikata završen je poslednji modul obuke za trenere u oblasti socijalnog dijaloga, u okviru sprovođenja tvining projekta Unapređenje socijalnog dijaloga. Sertifikate je uručio Zoran Lazić, Pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Projekat finansira Evropska unija, a sprovodi se u saradnji sa projektnim partnerima- Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja RS, Unija poslodavaca Srbije, Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost.

Od novembra prošle godine, kroz četiri ciklusa, obuku je prošlo dvadeset trenera u socijalnom dijalogu, predstavnika sva tri socijalna partnera.
Obuku su sprovodili eksperti iz Slovačke, a svrha obuke je bilo podizanje kompetencija i veština učesnika u pogledu kreiranja i sprovođenja programa obuke u oblasti socijalnog dijaloga, kao i izgradnja kapaciteta socijalnih partnera za efektivan socijalni dijalog na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou.

Treneri će novostečene kompetencije i veštine koristiti u daljoj implementaciji projekta prilikom održavanja obuka za unapređenje socijalog dijaloga na lokalnom nivou.