Skip to content

Jaka privreda,
jaka Srbija

Jaka privreda,
jaka Srbija

Regionalna konferencija European Training Foundation -ETF

Na konferenciji su pokrenute diskusije o tipovima interakcija između tržišta rada, ljudskog kapitala i mobilnosti radne snage na osnovu nalaza studija ETF-a o regionu i državama. Takođe pokrenuta je debata o preduzetim politikama između nacionalnih, regionalnih i međunarodnih aktera kao i o mogućim rešenjima za prevazilaženje problema.

EU-Srbija Zajednički konsultativni odbor

Razmatrajući trenutno stanje odnosa EU-Srbija i pristupnog procesa, ZKO je pozdravio činjenicu da je Srbija prihvatila revidiranu metodologiju proširenja i sa žaljenjem konstatovao da od 10. decembra 2019. godine do primene revidirane metodolije Srbija nije otvorila nijedno novo pregovaračko poglavlje.

Primena novog modela fiskalizacije

Više od dva sata razgovora nije bilo dovoljno da se odgovori na brojna pitanja koja su poslodavci upućivali tako da će u narednom periodu biti organizovan još jedan webinar o čemu ćemo blagovremeno obavestiti zainteresovane privrednike.
Unija poslodavaca Srbije misija i vizija

Unija je nezavisna organizacija slobodno udruženih poslodavaca, koja predstavlja kolektivni glas poslodavaca, zastupa i štiti njihove interese i pomaže im da unaprede poslovanje. UPS promoviše odgovorno poslovanje, održivi razvoj i unapređenje privrednog ambijenta.

Unija poslodavaca Srbije postanite član

Budite deo najveće porodice poslodavaca u Srbiji, koja se bori za razvijeno i uređeno društvo. Svaki poslodavac, bez obzira na broj zaposlenih, može biti član Unije poslodavaca Srbije. Članstvo u Uniji je dobrovoljno. Zajedno možemo više.

Unija poslodavaca Srbije zagovaračke aktivnosti

Predlozi i inicijative, koje Unija poslodavaca Srbije podnosi relevantnim institucijama, spadaju u najznačajnije aktivnosti ove organizacije. Zagovaračke aktivnosti UPS sprovode se i kroz učešće njenih predstavnika u raznim radnim grupama, odborima, savetima, sastancima i slično

Unija poslodavaca Srbije pregovaračka uloga

Svoju misiju Unija ostvaruje i kroz Socijalno-ekonomski savet, čiji je osnivač i aktivni član. Ta pregovaračka pozicija čini efikasnijim nastojanja UPS da poboljša socijalni i ekonomski položaj zaposlenih i poslodavaca i uslove njihovog života i rada.