Anketa o učešću zaposlenih u upravljanju u preduzećima

Poštovani  ,

Republika Srbija, u procesu pristupanja Evropskoj uniji, ima obavezu da domaće zakonodavstvo uskladi sa zakonodavstvom EU (tzv. pravnim tekovinama EU). S obzirom na to što je na nivou EU usvojena Direktiva koja se odnosi na učešće zaposlenih u upravljanju preduzećem, Unija poslodavaca Srbije želi da među poslodavcima obavi konsulatacije, kako bi se na najpogodniji način, u skladu sa našom pravnom tradicijom i realnim okruženjem, ovaj pravni akt „približio“ nacionalnom pravnom sistemu.

Iz navedenih razloga kreirali smo Upitnik kroz koji nastojimo da saznamo šta Vi mislite o obavezama poslodavaca da informišu i konsultuju zaposlene u procesima koji se tiču budućih promena u upravljanju kompanijama i shodno tome buduće pozicije i prava zaposlenih.

Istraživanja pokazuju da su za zaposlene najbitniji međuljudski odnosi i radna atmosfera, na drugom mestu je tretman zaposlenih od strane menadžmenta, dok se visina plate, odnosno materijalni razlozi nalaze na trećem mestu. Takođe, i sve vodeće svetske kompanije ističu da im je upravo uključenost zaposlenih do određenog nivoa, pomogla u prevazilaženju mnogobrojnih problema (i onih u toku svetske ekonomske krize), poboljšanju produktivnosti rada i doprinela dobrom poslovnom ,,brendu“.

U prilogu Vam je Upitnik  te Vas najljubaznije molimo da izdvojite malo vremena i odgovorite na pitanja iz njega i dostavite nam ga na e-mail: j.budimcevic@poslodavci.rs

Mišljenje svakog poslodavca je izuzetno važno, jer želimo da ishodi ovog procesa doprinesu unapređenju i održivosti Vašeg poslovanja i srpske privrede, a upravo će Vaši odgovori poslužiti kao polazna osnova za analizu stanja i oblikovati stav Unije u procesima harmonizacije prava.

Napominjemo da će Vaši odgovori ostati anonimni.

Za sva eventualna pitanja možete nam se obratiti putem navedenog mejla ili na tel: 011 316 0248. Osoba za kontakt je Jelena Budimčević.

 

Sa poštovanjem,

Vaša Unija poslodavaca Srbije

Preporučene vesti

Još uvek nema komentara. Budite prvi!


Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *