Bez dogovora o visini minimalne cene rada

Pregovori o minimalnoj ceni rada minimalac Unija poslodavaca Srbije Mediji o ups

U prethodnoj nedelji 26 medija u 30 objava je prenelo informacije sa poslednjeg sastanka pregovaračkih timova o iznosu minimalne cene rada za 2021. godinu. Sindikati i poslodavci nisu uspeli da približe stavove u pogledu visine minimaca u idućoj godini. Završni razgovori o minimalcu će se voditi 14. septembra na sednici Socijalno-ekonomskog saveta.

Značajnu pažnju ovoj temi su posvetili finansijski portali Srpska ekonomija, Nova ekonomija, Biz.info, Biznis.rs, Blic biznis i Telegraf biznis.

Na svojim portalima Kurir, Politika, Dnevnik.rs, Južne vesti, Srbija danas, In-store, K-013.com, B92, Nira press, Direktno, Nova.rs, RTS.rs, RTV.rs, 021, N1 i Krstarica su izvestili o spremnosti poslodavca na kompromisno rešenje, uz insistiranje da ono mora biti održivo, odnosno da ne sme da ugrozi poslovanje .

RTV1, TV Šabac, RT Kragujevac i TV Pirot su izvestili da dogovor oko visine minimalne cene rada nije postignut, i da su i poslodavci i sindikati ostali pri ranije iznetim stavovima.

U prošlonedeljnom broju NIN je u rubrici Licem u lice objavio autorske tekstove direktora UPS Srđana Drobnjakovića i predsednika UGS Nezavosnost Zorana Stojiljkovića, gde su predstavljeni predlozi dva važna pregovarača.

Preporučene vesti

Još uvek nema komentara. Budite prvi!


Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *