Bez ograničenja radnog vremena za ugostitelje, ali uz poštovanje preventivnih mera

Na osnovu Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Ministar zdravlja Zlatibor Lončar doneo je Naredbu o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19,  koja je stupila na snagu 16. juna 2021. godine, i do sada je više puta menjana.

Novim izmenama Naredbe je propisano da poslodavci u delatnosti ugostiteljstva, prodaje hrane i pića, kao i oni koji se bave priređivanjem igara na sreću: kladionice, igraonice i sl., tu delatnost, mogu da obavljaju u zatvorenom prostoru i bašti na otvorenom bez ograničenja radnog vremena, ali uz primenu odgovarajućih mera.

U zatvorenom ugostiteljskom objektu zaposleni i gosti moraju nositi zaštitne make kada ne konzumiraju hranu i piće. U objektu ne može biti popunjeno više od 50% maksimalne popunjenosti i mora se obezbediti propisano rastojanje.


Emitovanje muzike uživo se ne može vršiti u periodu od 01.00 do 06.00 časova.

Ova naredba takođe propisuje i mere koje poslodavci treba da ispune u okviru zatvorenih i otvorenih trgovinskih centara i sličnih objekata za delatnost trgovine na malo i radnji.

Takođe, ovom naredbom predviđeno je određivanje lica koje će biti odgovorno za poštovanje mera i nošenje zaštitnih maski (korona redar). Naredbu možete pronaći na sledećem linku

Preporučene vesti

Još uvek nema komentara. Budite prvi!


Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *