EDRB DODELILA ZELENE INOVACIONE VAUČERE – DRUGI POZIV DO 30.APRILA 2018.

Zeleni inovacioni vaučeri EDRS u vrednosti od 150.000 EUR uručeni su predstavnicima deset srpskih kompanija iz različitih oblasti privrede, kako bi tim sredstvima mogli da angažuju naučnike sa različitih fakulteta i instituta da im pomognu u razvoju njihovih proizvoda.

Pomoć kompanijama, kako je navedeno, opredeljena je u okviru Programa zelenih inovacionih vaučera koji je pokrenula Evropska banka za obnovu i razvoj uz podršku Austrijske vlade i Centralno-evropske inicijative s ciljem povećanja inovacionih kapaciteta malih i srednjih preduzeća u oblasti zelenih tehnologija i efikasnije upotrebe resursa-energije, vode i materijala.

Preduzeća će u okviru programa sarađivati sa domaćim istraživačko-razvojnim organizacijama, uglavnom fakultetima i institutima, na projektima koji mogu biti kofinansirani inovacionim vaučerima vrednosti do 20.000 EUR. Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD veruje da će takve inovacije pomoći Srbiji da ublaži uticaj klimatskih promena i ujedno na duži rok podrži konkurentnost njene privrede, piše u saopštenju.

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji Daniel Berg pozvao je srpske kompanije iz različitih oblasti privrede da se prijave na drugipozivza dobijanje Zelenih inovacionih vaučera koji je objavljen u utorak 13. marta 2018. godine i trajaće do 30. aprila 2018. godine.

Više informacija možete pročitati ovde

Preporučene vesti

Još uvek nema komentara. Budite prvi!


Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *