Informativni sastanci sa poslodavcima za lakše uključivanje u sistem dualnog obrazovanja

Poslodavci koji žele da se prijave za prijem učenika po dualnom modelu obrazovanja za školsku 2022/2023 godinu, o čemu smo vas već obaveštavali putem našeg sajta, u narednom periodu imaće priliku da dobiju detaljnije informacije na 5 online sastanaka, koje organizuje Privredna komora Srbije. Sastanci su osmišljeni po grupama različitih sektora i biće održani u sledećim terminima:

  • sektor građevine, IT sektor, hemijska, gumarska i industrija nemetala – ponedeljak, 18. oktobar 2021.
  • metalska i elektro industrija, sektor energetike i rudarstva, industrija nameštaja, papira, šumarstvo i prerada drveta -sreda, 20. oktobar 2021.
  • prehrambena industrija, stičarstvo i prerada stočarskih proizvoda, biljna proizvodnja – petak, 22. oktobar 2021.
  • kreativna industrija, saobraćaj, industrija tekstila, odeće, kože i obuće – ponedeljak, 25. oktobar 2021.
  • turizam i trgovina – sreda, 27. oktobar  2021.

Svi sastanci održaće se sa početkom u 11 časova, u trajanju od sat i po vremena. Poslodavci će dobiti sve potrebne informacije u vezi sa dualnim obrazovanjem, procedurom uključivanja, i pravima, obavezama i odgovornostima poslodavaca u dualnom obrazovanju, a deo sastanka rezervisan je i za pitanja i odgovore učesnika.

Ukoliko želite da se prijavite za učešće potrebno je da se registrujete putem sledećeg linka:  https://online.pks.rs/ . Za priključivanje sastanku, na sam dan izabranog sastanka, pristupa se ponovo putem istog linka. 

Jedna od inicijativa Unije poslodavaca Srbije nedavno upućena Socijalno-ekonomskom savetu Republike Srbije odnosi se upravo na reformu obrazovnog sistema u pravcu približavanja realnim potrebama tržišta rada, s obzirom na to da trenutno postoji veliki raskorak između ponude i potražnje.

Prijava poslodavaca za prijem učenika po dualnom modelu otvorena je do 30. novembra 2021. godine.

Preporučene vesti

Još uvek nema komentara. Budite prvi!


Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *