Javna rasprava o Nacrtu zakona o radnoj praksi

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je objavilo  javnu raspravu o Nacrtu zakona o radnoj praksi koja je počela  u petak i trajaće do 23. decembra 2021. godine.

U okviru javne rasprave biće organizovane prezentacije i stručne rasprave u Novom Sadu 13. decembra, Nišu 14. decembra i u Beogradu 17. decembra.

Ministarstvo za rad pozvalo je zainteresovane građane, kao i stručnu javnost, da se upoznaju sa tekstom Nacrta zakona o radnoj praksi i da daju svoje komentare, sugestije i predloge. Nacrt zakona i obrasce za komentare možete preuzeti ovde

Zainteresovani za učešće na prezentaciji Nacrta zakona i stručnim skupovima potrebno je da blagovremeno dostave svoju prijavu sa naznakom grada gde će prisustvovati prezentaciji i stručnoj raspravi, na adresu javna.rasprava@minrzs.gov.rs

Predlozi, sugestije, inicijative i komentari, dostavljaju se na Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na adresu javna.rasprava@minrzs.gov.rs i/ili pisanim putem na adresu: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ul. Nemanjina 22-26, 11000 Beograd.

Važno je napomenuti da nakon  održana dva sastanka radne grupe  u kojoj je predstavnike imala i Unija poslodavaca Srbije,  dati su brojni komentari na već pripremljen  tekst Nacrta zakona o radnim praksama. Umesto obećanog trećeg sastanka i bez postignutog dogovora i prethodnog informisanja članova radne grupe Nacrt zakona je poslat na javnu raspravu.

Preporučene vesti

Još uvek nema komentara. Budite prvi!


Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *