Rast minimalne cene rada, ali uz smanjenje opterećenja na zarade

Poslodavci u Srbiji u izrazito većem broju nego do sada smatraju da ima osnova za povećanje minimalne cene rade. Istovremeno oni ukazuju na nužne uslove da bi rast zarada bio održiv, dugoročan i za preduzeća prihvatljiv.

Anketu među preduzećima tradicionalno realizuje Unija poslodavaca Srbije, uoči početka pregovora o minimalnoj ceni rada. I ovog jula istraživanje je realizovano u preduzećima različite veličine (mikro, mala, srednja i velika), iz svih regiona i iz različitih oblasti poslovanja.

Čak 63% odsto ispitanika ocenilo je da je rast minimalne cene rada neophodan. Ovaj procenat predstavlja izuzetno veliki rast u odnosu na samo 15% poslodavaca, koliko je tokom najjače kovid krize u 2020. podržalo povećanje minimalca. To je povećanje i u odnosu na prethodne godine, kada je podršku povećanju dalo 43% (2018) i 46% (2019. godine).

Istovremeno preduzetnici upozoravaju da je za značajniji rast minimalne zarade neopodno ispuniti nekoliko uslova, a koji se tiču finansijskog rasterećenja privrede. Na vrhu liste ovih zahteva, sa čak 85% podrške, je umanjenje poreza i doprinosa na zarade. Povećanje neoporezivog dela zarade podržava 55% anketiranih, a suzbijanje rada na crno 44% preduzetnika smatra vrlo važnim za održivo poslovanje srpskih preduzeća.

Na osnovu ankete među preduzećima, Unija poslodavaca Srbije formuliše sledeće predloge, koji mogu da omoguće održivi rast minimalne cene rada:

  • povećanje neoporezivog iznosa, odosno ukidanje fiskalnog opterećenja za minimalne zarade
  • smanjenje poreza i doprinosa za sve zaposlene
  • smanjenje administrativnih procedura i troškova
  • poreske olakšice za novozaposlene i osobe starije od 45 godina.

U skladu sa stavom poslodavaca iskazanim u ovoj anketi, Unija poslodavaca će pristupiti pregovorima o minimalnoj ceni rada, koji počinju 15. avgusta, a sa obavezom da cena minimalca za iduću godinu bude utvrđena najkasnije do 15. septembra.

Rezultate istraživanja možete pogledati ovde

Preporučene vesti

Još uvek nema komentara. Budite prvi!


Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *