Molba za dostavljanje komenatara

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dostavilo nam je Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu.

Intencija zakonodavca je da predložene izmene i dopune zakona preciziraju i redefinišu određene norme čija je primena u praksi dovodila do određenih problema i stvarala tzv. vakum situacije, kao i da redefiniše norme koje se odnose na bankarske garancije kako bi olakšala njihovu realizaciju kod insitituta prava zakupa u postupcima konverzije. Predloženi Nacrt zakona trebao bi da omogući  konačnu transformaciju zemljišta u Republici Srbiji.

Molimo Vas da Vaše komentare, predloge i sugestije na dostavljeni Nacrt zakona dostavite najkasnije do utorka 26. novembra 2019. godine na mejl adresu : j.budimcevic@poslodavci.rs, kako bismo mogli da ih objednimo i zauzmeno jedinstven stav.

Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu možete pročitati ovde 

Obrazloženje, pregled odredaba koje se menjaju uz objašnjenje pojedinih pravnih instituta i pojedinačnih rešenja možete pročitati ovde

Analize efekata Nacrta zakona možete pročitati ovde

Obrazac za komentare  možete preuzeti ovde

 

Preporučene vesti

Još uvek nema komentara. Budite prvi!


Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *