NACRT ZAKONA O LOBIRANjU

Poštovani članovi Unije poslodavaca Srbije, obaveštavamo vas da je u toku javna rasprava povodom Nacrta zakona o lobiranju, iz kog razloga vas pozivamo, da date svoje predloge i primedbe na isti.

Nacrt zakona je pripremljen od strane Ministarstva pravde. Ideja je da ovaj zakon reguliše uslove i način obavljanja delatnosti lobiranja, pravila lobiranja, registar i evidencije u vezi sa lobiranjem i druga pitanja od značaja za lobiranje kojima se vrši uticaj na organe Republike Srbije, autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave, organe javnih agencija i nezavisnih institucija, organe javnih preduzeća i privrednih društava, ustanova i drugih organizacija čiji je osnivač, odnosno član Republika Srbija, autonomna pokrajina, jedinica lokalne samouprave u postupku donošenja zakona, drugih propisa i opštih akata, iz nadležnosti tih organa vlasti, radi ostvarivanja interesa naručioca lobiranja, u skladu sa zakonom.

Nakon razmatranja pristiglih predloga i primedbi, Unija poslodavaca Srbije će iste objediniti i dostaviti nadležnom ministarstvu na razmatranje.

Tekst Nacrta možete preuzeti ovde

Preporučene vesti

Još uvek nema komentara. Budite prvi!


Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *