Osnovan Sektor za marketing, odnose s javnošću i medije Unije poslodavaca Srbije

Unija poslodavaca Srbije (UPS) osnovala je 10. aprila 2020. godine u Beogradu Sektor za marketing,  odnose s javnošću i medije, koga čine poslodavci iz ovih oblasti delovanja. Njegovim uspostavljanjem realizovana je inicijativa Predsedništva i Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije za formiranjem tela koje će se strateški baviti pitanjima od interesa za poslodavce u oblasti marketinga, PR-a i medija, imajući u vidu da ove industrije u Republici Srbiji predstavljaju značajne poslodavce po broju zaposlenih ali koje istovremeno značajno doprinose razvoju, rastu i produktivnosti svih industrija kojima pružaju svoje usluge, te na taj način u značajnom stepenu učestvuju u ukupnom BDP-u na godišnjem niovu. 

Na sastanku, kojim je predsedavao Andreja Brkić, predsednik Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije, izabrano je predsedništvo Sektora u sledećem sastavu:

Nebojša Babić (Orange Studio), predsednik

Gordana Bekčić Pješčić (GBP Consulting), zamenica predsednika 

Sanja Veličković (Extomedia), članica

Vladimir Tepavac  (Babbler Media Marketing), član

Đorđe Lašić (Unibrand), član

Inicijalni sastanak održan je preko onlajn servisa, a u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, u cilju zaštite javnog zdravlja u periodu vanrednog stanja izazvanim pandemijom virusa COVID 19.  Na sastanku je definisan okvirni program rada Sektora, sa akcentom na rad u vanrednom stanju, koje, uz turizam i ugostiteljstvo i transportne usluge podjednako otežavajuće deluje i na industriju  marketinga i komunikacija.

Iako je u poslednjem kvartalu 2019. godine – prema saopštenju Republičkog zavoda za statistiku informaciono–komunikacioni sektor beležio rast prihoda od 8%, poslodavci iz ove oblasti u narednom periodu očekuju stagnaciju i pad usled aktuelne krize izazvane pandemijom.

Unija poslodavaca Srbije će se uskoro obratiti javnosti sa detaljnijim informacijama o ovoj i drugim relevantnim temama značajnim za poslodavce u oblasti marketinga, PR-a i medija.

Unija poslodavaca Srbije (UPS) je već 25 godina reprezentativna organizacija poslodavaca u Srbiji, koja kroz svoje učešće u Socijalno-ekonomskom savetu, radne grupe ministarstava Republike Srbije, upravne i nadzorne odbore zastupa interese poslodavaca svih delatnosti, bez obzira na tip organizovanja, oblik rada i broj zaposlenih. Sektorsko organizovanje u okviru UPS ima veliki značaj, jer pruža mogućnost uvida u specifične probleme i izazove u poslovanju privrednih subjekata u okviru jedne delatnosti. Značaj ovog i ovakvog organizovanja u okviru UPS, posebno je značajan danas, u vanrednim uslovima života i rada i u našoj zemlji i u našem okruženju i šire – globalno. 

Preporučene vesti

Još uvek nema komentara. Budite prvi!


Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *