Trayal korporacija obeležila 132 godine rada

Trayal korporacija, prigodnom svečanošću u Kruševcu, je obeležila 132 godine rada. Kroz godine poslovanja Trayal je imao bezbedonosne,socijalne i ekonomske izazove posebno nakon raskida privatizacije kada je uz pomoć tadašnjeg gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića, Vlade Republike Srbije, predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Privredne komore Srbije i Unije poslodavaca Srbije ponovo počeo da radi na oživljavanju preduzeća. Danas u okviru Trayala posluju tri proizvodna sektora – gumarski, fabrika eksploziva i pirotehnike i zaštitnih sredstava.

Prema recima generalnog direktora Trayal korporacije i predsednika Unije poslodavaca Srbije, Miloša Nenezića, ova kompanija je imala vrlo tešku i turbulentnu godinu, ali i pored toga ostvarila je najbolji rezultat u svom dosadašnjem poslovanju. Menadžment, sindikat i zaposleni uložili su prethodnih godina ogroman napor da Trayal korporacija uveća, unapredi i inovira proizvodnju.

“Primenili smo savremene metode ekonomije uz savremene metode rada, na starim mašinama i uz postojeći kadar koji pokušavamo da osvežimo, a kadrovski problem je i dalje najveći ne samo u Trayalu i Kruševcu, nego u Srbiji”

Ovom prilikom su uručene zahvalnice i povelje preduzećima koja su pomogla da se Trayal vrati na mesto koje mu pripada, među najbolje, a dodeljene su i nagrade penzionerima, jubilarne nagrade i u radni odnos je primljeno 100 novih radnika.

132 godine rada Trayal korporacije

Preporučene vesti

Još uvek nema komentara. Budite prvi!


Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *