Usvojena inicijativa Unije poslodavaca Srbije o odlaganju plaćanja dospelih poreza i doprinosa

Vlada Republike Srbije je usvojila Uredbu o postupku i načinu odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti covid-19.

Uredbom se omogućava privrednim subjektima, koji su se opredili za odlaganje dospelosti za plaćanje poreza i doprinosa, da ova plaćanja odlože na najviše 24 jednake mesečne rate, bez posebnog postupka i svakako bez plaćanja kamate dok traje odlaganje.

Ovom uredbom bliže se uređuje postupak i način odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje čija je dospelost za plaćanje odložena u skladu sa Uredbom o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19.

Kategorije privrednih subjekata, kao i način odlaganja dospelih obaveza možete pročitati u Uredbi.

Podsećamo i da je ova Uredba rezultat napora Unije poslodavaca Srbije koja je kroz svoje brojne inicijative i predloge mera od početka pandemije izazvane virusom Covid 19 tražila dodatnu podršku za sve privrednike.

Preporučene vesti

Još uvek nema komentara. Budite prvi!


Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *